Treceți la conținutul principal
DETOXUL SAU CALEA CATRE MINE

A curs multa cerneala si s-a consumat multa energie pe dezbateri de genul: este detoxul o solutie, detoxul - o mare farsa etc, incat ma astept ca articolul meu sa starneasca tot felul de reactii pro si contra. Nu am de gand sa intru in nicio polemica pe aceasta tema, eu va prezint detoxul asa cum l-am experimentat eu pentru a doua oara, din perspectiva mea si a starii mele de bine.

Master Detox

Master Detox - acesta este programul pentru care am opat anul trecut, pentru o perioada de 4 zile si pe care l-am repetat, anul acesta, 7 zile. Adica sucuri, combinate cu Spirulina, Iod, probiotice, psyllium. Niciun detaliu nu este lasat la voia intamplarii. Nu am avut niciodata simptome de sevraj, pentru ca, din nou, mi-am pregatit corpul inainte de a veni la Atasagon. Daca anul trecut intentia mea s-a concentrat catre aspectul corporal, de la pierderea unor kilograme pana la tratarea unor afectiuni, anul acesta a fost despre suflet, despre oameni, despre prietenii, despre drumul catre mine si catre Centrul Universului meu.

Am pornit la drum cu o prietena draga, care culmea, desi sta in Timisoara, abia anul trecut ne-am cunoscut la Brasov. La Atasagon. Scopul primordial al programului din acest an a fost odihna totala, retragerea in mine si regruparea, pentru a reveni acasa cu forte proaspete inspiratie, curaj si motivatie. Pe masura ce au trecut zilele insa, prin femeile grozave pe care le-am intalnit aici, a fost tot mai clar ca, de fapt, eram intr-o cautarea spirituala, un detox spiritual, iar, pe masura ce eliminam ganduri toxice, relatii toxice, se crea loc pentru oameni noi, cu un vibe curat, inalt. Asa le-am intalnit pe Crina, Mirela si Alexandra, si, in aceste zile, am recreat un fel de Sex and the City al nostru, doar ca noi eram cinci.
 Cei patru apostoli au fost trei, Luca si Matei

M-am indragostit iremediabil de sufletul frumos al acestor 4 femei din jurul meu si am petrcut momente de neuitat. Din pacate, cuvintele sunt atat de lipsite de esenta atunci cand va descriu 'denedescrisul'. Bucuria de a vorbi cu ele, de a impartasi, lipsa de judecata, curajul de a infrunta viata, uneori in forma ei cea mai hada, curajul de a spera si de a imbratisa restul vietii tale cu convingerea ca viata merita traita pana la ultima picatura, toate acestea m-au incarcat si mi-au facut intoarcerea acasa o bucurie si mai mare. Am descoperit ca visele se implinesc, ca scopul vietii noastre e trasat, de fapt, cu semnalizatoare ca pe pistele de aterizare, dar uneori preferam sa inchidem ochii, sa nu ne 'orbeasca' promisiunea unui viitor luminos. Ne este uneori frica sa traim, sa simtim, sa fim vulnerabile. 

In fata acestor femei m-am degolit in toate felurile posibile. Nu mi-a fost rusine, teama, nu am simtit regret, din contra, m-a simtit libera sa fiu eu, fara masti, fara scut de protectie, doar eu, cu multiple calcaie ale lui Ahile si, in acelasi timp, m-am simtiti in siguranta.
 "Scena crimei" - zona de relaxare

Cineva ne-a numit Clubul Divortatelor. Nu am simtit ca aceasta eticheta se lipeste de mine, desi, da, am trecut printr-un divort, in urma cu 9 ani. Sufletul meu nu se simte insa nici divortat, nici singur, nici abandonat... Sufletul meu se simte implinit, iar la sfarsitul acestu sejur, am avut asa, norocul, spun acum, unui flash-back, care, acum cativa ani, m-ar fi adus pe culmile disperarii cele mai negre. Desi nu mi-a picat bine, am descoperit cu bucurie ca am crescut, ca pot analiza lucrurile la rece, ca am invatat sa ii acord celuilalt liberul arbitru si libertate totala, ca, da stiu, daca sunt sau nu mintita si inca ceva... ca nu imi pare rau sa mai acord increderea mea totala cuiva si nici nu imi mai este frica de faptul ca, acel cineva, ar putea dansa o sarba indracita pe increderea mea. 
Asa ca am rebotezat grupul si i-am spus Clubul Divelor de la Atasagon. Pentru ca da, am fost divele vietii nostre, idee intarita si de comportamentul impecabil a profesionistilor Atasagon. Incepand cu fetele de la receptie, care sunt toate un zambet si amabilitatea intruchipata, continuand cu baietii care ne-au pregatit sucurile si ni le-au servit in fiecare zi, Andrei si Dragos, cu Florin de la masaj sau cu divina Adriana, omul deosebit de inzestrat cu bucurie si dragoste de oameni, cu care am facut Aroma terapie. 
 Una din camerele de masaj, unde Adriana face magie pura

Adriana este ea insasi o poveste! Vestea despre talentul ei singular, ne-am pasat-o de la una la alta, pana cand fiecare dintre noi a trecut pe la masaj, pentru o sesiune de aromaterapie. Cand mergeti la Brasov, aveti incredere si faceti o vizita la Atasaon, pentru o programare la aromaterapie cu Adriana. Este o experienta de neuitat, o intalnire cu tine, cu esenta ta divina. Fata aceasta este un mag, care, prin darul ei divin, te transporta direct in esenta fiintei tale.

Cei care faceti theta healing, stiti ce inseamna o regresie, o incursiune in trecut. Pentru ceilalti, o sa sune a poveste stiintifico-fantastica, dar asta e! O puteti accepta ca atare sau puteti incepe sa va puneti intrebari cu privire la sanatatea mea mentala. Alegerea va apartine, dragii mei!

De indata ce m-am asezat pe masa de masaj a Adrianei, am intrat in theta si am cerut Atoatecreatorului sa imi permita sa ma bucur de toate avantajele acestui masaj, in cel mai benefic mod pentru mine. Este pentru prima data cand ma deschid total fata de un om care imi face masaj. Apoi am inteles ca asa trebuia sa fie...cu Adriana. Am ajuns intr-o poveste personala, care a venit sa completeze, ca intr-un puzzle, o istorie neincheiata, a carei explicatie nu reuseam sa o gasesc. La finalul masajului, cand am discutat cu Adriana, si ea mi-a marturisit ca "ceva" a facut-o sa adapteze sesiunea de masaj, la nevoile mele nerostite. Uleiurile pe care Adriana a simtit sa le foloseasca cu mine au fost: menta, portocala si lavanda. Intamplator sau, mai bine, nu, sunt aceleasi uleiuri pe care le folosesc si eu intuitiv.
 Hamamul, o aventura din 1001 de nopti

Si hamamul sau baia turceasca este o provocare. Esti tu versus feminitatea ta. Sa stiti ca pentru mine, anul trecut, nu a fost o alegere usoara. Crescuta de bunici, invatata ca trebuie sa ma rusinez de goliciunea mea, mi-a fost greu sa ma hotarasc sa merg la hamamul facut de un barbat. Dar a fost o experienta minunata, atata gingasie si repect si veneratie pentru corpul uman. Ce este si mai frumos, este faptul ca accesul la hamam este liber, deci poti merge acolo si fara un terapeut. Ma gandesc ca atunci cand voi merge cu grupul meu la Atasagon, sa facem acolo exercitii de autocunoastere, de familiarizare cu corpul nostru, sa trasam harta corpului nostru si sa ii multumim ca ne sutine in toate aceste aventuri, uneori sinucigase, in care ne lansam. 
Un alt om care mi-a intrat in suflet la Atasagon si cu care stiu ca aveam o intalnire karmica, fara indoiala, este Andreea Fluerasu, Specialist in Nutritie si Consultant Detox. Am inceput ceea ce se dorea a fi a sedinta de 10-15 minute si am ajuns sa ne pierdem in conversatie mai bine de trei ore, pana au venit dupa noi si ne-au solicitat pe fiecare in alta parte. Cand mergeti la Atasagon, nu uitati sa treceti pe la cabinetul ei, aveti ce invata, iar sfaturile ei ar putea chiar sa va schimbe viata. 
 Meniul alcalin

 Am remarcat ca multe dintre voi credeti ca, daca mergeti la Atasagon, veti fi obligate sa beti sucuri. Dragilor, Atasagon s-a gandit la toate, asa ca daca cumva cura de sucuri nu va entuziasmeaza, cu siguranta atunci, va veti bucura sa descoperiti Meniul Alcalin. O betie de arome si de nutrienti, pregatite cu drag de "magicienii de la pult", asa ii numesc eu pe cei doi fantastici, Andrei si Dragos. Andrei m-a ajutat sa descopar sumacul si va asigur ca este nebunia aromelor. E minunat in supe, la o ciorba de fasole si ceapa rosie pe care presarati generos sumac, sau, puteti merge pe varianta rapida a lui Andrei: castravete crud, taiat pe jumatate si acoperit cu generozitate de un strat de sumac. 

Si nu pot sa inchei fara a va povesti despre Cristina, numerologul minunat, care m-a ajutat sa imi reconfirm drumul in viata, misiunea mea pe acest pamant, in acest moment. Sa fie oare o coincidenta ca sesiunea de practica de ieri de la tetha healing a fost exact pe tema unde Cristina imi spusese ca mai am de lucrat? Stiti bine ce cred eu despre coincidente. Pur si simplu, nu exista!

In concluzie, m-am intors de la Brasov intr-o versiune mai buna a mea, mai bogata sufleteste, mai inspirata, mai organizata si cu planuri mari pentru anul 2020.

Ramaneti alaturi de mine, ca sa ne bucuram impreuna de tot ceea ce fiecare clipa are sa ne ofere! Ramaneti aici si acum si traiti clipa !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

EU SUNT CEEA CE SUNT

EU SUNT CEEA CE SUNT Dragi prieteni, mă bucur să vă regăsesc după o absență atât de îndelungată de pe Blog. Sincer, în toată această perioadă nu am mai simțit nevoia să îmi expun opiniile, gândurile în acest fel. Părea că toată lumea are ceva de spus, de postat, de arătat și de promovat, încât m-am dedicat total mie și programelor de meditații care mi-au deschis uși și ferestre către lumea mea interioară. Dar nici despre asta nu o să vă vorbesc astazi. Îmi doresc mai degrabă să mă concentrez pe călătoria devenirii și chiar este vorba despre drum, ci nu destre destinație, pentru că nu o cunosc. Nu am idee unde am nevoie să ajung sau cum voi face asta, ci doar că drumul îmi aduce bucurie în suflet. Mulți dintre voi mă vedeți ca pe un bucătar iscusit și mă asociați cu ideea de " tipa aia care gătește fain ". Alții, care ați lucrat cu mine ca și terapeut, poate mă vedeți ca omul care a fost lângă voi, care v-a ghidat sau v-a ajutat. Cei care au fost în programele mele de nutriție
LISTA DORINȚELOR Este 1 ianuarie 2020 și probabil că ați intrat în Anul Nou " cum se cuvine ": ați avut pe voi ceva roșu, pentru noroc, ați avut cu siguranță bani, pentru prosperitate, ați lăsat bărbații să treacă primii pragul casei, că așa se face etc...Dar, poate, și multe dintre voi v-ați pregătit cu conștinciozitate liste de dorințe pentru anul 2020, rezoluții noi, așa-i? Pentru că este nevoie să ne scriem dorințele, dacă vrem să se materializeze..., așa spun specialiștii .... Oare? Este suficient atât? Să bifăm pe listă aceste must have-uri și să pregătim lista după care să așteptăm să se materializeze gândul? Vă întreb și eu ceva ce m-a întrebat și pe mine, la un moment dat, Maestrul meu: și de unde știți care din cele 60000 de gânduri, care ne invadează zilnic mintea, se va materializa?  Alea de pe listă, evident! Ești sigură?!!! Nu frica ta că unele dorințe sunt prea mari pentru a se împlini, nu oare teama că dacă obții jobul visat, va trebui să te muț
Cat de importanta este capra vecinului?!!!!! Petrec zeci de ore pe saptamana stand de vorba cu femei din anturajul meu si cu persoane care ma contacteaza pe facebook in urma postarilor mele. Intalnesc aceeasi frustrare si neputinta, mai ales in grupurile de suport, acolo unde o persoana reuseste sa dea jos multe kilograme si, in plus, sa isi modeleze frumos corpul in urma exercitiilor fizice. Photo by: @i_darkmoon (Instagram) Magia patratelelor de pe abdomen continua sa seduca si sa produca efecte asupra noastra, cu fiecare imagine postata pe retelele de socializare sau cu fiecare revista care elogiaza modul in care a slabit o vedeta autohtona sau de la Hollywood. Ne luam repede notite cu privire la dieta minune urmata sau apelam la prietenul Google si ne aruncam frenetic in valtoarea pierderii de kilograme, fara sa tinem cont de constitutia persoanei care a urmat dieta respectiva, de varsta, de numarul de sarcini, context social etc, de zeci de alti factori determinanti in o