Nimicul la rang de arta sau odisea resturilor de mancare
Da, ma oripileaza simpla ideea de a arunca mancarea ramasa pe a doua zi, risipa in numele unei plictiseli palatine, in conditiile in care inca exista copii care mor de foame.
Din acest motiv ignor bombanelile alor mei privind "tot asta mancam?!!!" sau "am mancat si ieri asta" si de-a lungul timpului am dezvoltat retete care mai de care mai fanteziste sau extrem de simple, care au salvat mancarea ramasa de la cina/pranzul din ziua precedenta.
Asa am ajuns la chiflele din paste integrale. Cu o zi in urma pregatisem paste integrale cu creveti, dovlecel si brocoli, si mi-am dat seama ca am fiert prea multe paste. Le-am scurs bine, am turnat peste ele putin ulei de cocos si le-am amestecat bine, dupa care le-am pus in frigider intr-un vas de sticla inchis ermetic.
Dimineata, in pana de idei cu privire la micul dejun, am descoperit pastele deja fierte. Asa mi-a venit ideea sa compun din ele o baza pentru o chifla sanatoasa. Le-am amestecat cu un ou si mozzarella, condimente italienesti, sare si piper si am pus gramajoare cu lingura intr-o tigaie antiaderenta unsa cu ulei de cocos. Se intorc pe partea cealalta cand e facut oul.
Am ornat cu branza tofu afumata, ou posat, mix de germeni, busuioc proaspat si smochine uscate hidratate.
Da, ma oripileaza simpla ideea de a arunca mancarea ramasa pe a doua zi, risipa in numele unei plictiseli palatine, in conditiile in care inca exista copii care mor de foame.
Din acest motiv ignor bombanelile alor mei privind "tot asta mancam?!!!" sau "am mancat si ieri asta" si de-a lungul timpului am dezvoltat retete care mai de care mai fanteziste sau extrem de simple, care au salvat mancarea ramasa de la cina/pranzul din ziua precedenta.
Asa am ajuns la chiflele din paste integrale. Cu o zi in urma pregatisem paste integrale cu creveti, dovlecel si brocoli, si mi-am dat seama ca am fiert prea multe paste. Le-am scurs bine, am turnat peste ele putin ulei de cocos si le-am amestecat bine, dupa care le-am pus in frigider intr-un vas de sticla inchis ermetic.
Dimineata, in pana de idei cu privire la micul dejun, am descoperit pastele deja fierte. Asa mi-a venit ideea sa compun din ele o baza pentru o chifla sanatoasa. Le-am amestecat cu un ou si mozzarella, condimente italienesti, sare si piper si am pus gramajoare cu lingura intr-o tigaie antiaderenta unsa cu ulei de cocos. Se intorc pe partea cealalta cand e facut oul.
Am ornat cu branza tofu afumata, ou posat, mix de germeni, busuioc proaspat si smochine uscate hidratate.
Intr-o sesiune de gatit demonstrativa, la un mini atelier de gatit, am pregatit lipii low carb dupa o reteta de pe nosugar.ro (125 gr faina mix de fibre fara din carbohidrati, 60gr unt, 1 lingurita sare himalaia, 1 lingurita praf de copt, 400 ml apa fierbinte). Le-am pastrat in frigider, pe o farfurie acoperita, timp de o saptamana. Ma saturasem parca de lipii si as fi vrut ...altceva. Am facut repede bilantul ingredientelor din frigider (intodeauna construiti-va meniul din ce aveti in casa, nu va complicati cu alergaturi la magazinul din colt pentru ca fara ingredinetul X nu puteti face o anumita reteta): branza cu mucegai albastru, iaurt grecesc, baby spanac si sunca presata. Mi s-a aprins beculetul pentru salata si...asa a aparut salata de paste din lipie.
Am taiat fasii lipiile si sunca presata (dupa ce am tras-o putin pe tigaia antiaderenta, fara ulei), am adaugat branza cu mucegai albastru faramata intre degete, doua linguri de iaurt grecesc si mozzarella, baby spanac, am pus-o un minut la cuptorul cu microunde sa topesc putin mozzarella si am adaugat busuiocul proaspat. Gustul este divin si merita incercat!
Zilele trecute am preparat pizza cu crusta de pui, din care mi-au ramas doua felii mari, putin uscate, pentru ca am uitat sa le acopar cand le-am pus in frigider.
Nu ma mai atragea sa le mananc ca atare si din feliile de pizza ramase, precum si din legumele ramase de la tarta de legume, am incropit rapid niste frigarui, pe care le-am dat 20 minute la cuptor sa se face legumele, apoi am preparat separat un sos din rosii si busuioc, l-am turnat peste frigarui si am presarat cu mozzarella proaspata rasa. Am mai dat la cuptor 20 de minute.
Le-am savurat impreuna cu o prietena venita in vizita, in combinatie cu o salata de baby spanac si rucola si morcov caramelizat in tagatoza (este singurul indulcitor care se caramelizeaza).
Voi cum ati salvat resturile din frigider? Sa nu-mi spuneti ca le aruncati fara mila!
Daca impartasiti cu noi secretele voastre, vom organiza o tragere la sorti pe pagina noastra de Facebook UnDisputedly ME si cea mai votata reteta va primi un premiu surpriza. Ce ziceti? Are you in?
Pana la urmatoarea intalnire,
Va pup pe suflet!
Comentarii
Trimiteți un comentariu