Treceți la conținutul principal
UnDisputedly ME sau Zeita din mine...

Aceasta a fost experienta mea la @Atasagon Detox&Wellbeing din Brasov! O experienta olimpiana! Timp de 4 zile, oameni zambitori si profesionisti desavarasiti au avut grija ca fiecare dorinta a mea sa se materializeze, fiecare gand sa capete contur si fiecare intentie sa devina implinire (cum spunea Georgiana Spataru, psiholog si trainer Theta Healing: "S-a-implinit, s-a-mplinit si totul s-a implinit deja!"). Este o mantra pe care am de gand sa o folosesc multa vreme de aici inainte :)



Aici m devenit mai sanatoasa, mai linistita, mai libera si mai plina de sens. 

Acest articol este departe de a fi o reclama, este povestea unei experiente personale, care a venit pe un fond de oboseala extrema, a unei alergii care isi facea de cap in plin tratament si dupa o experienta de viata dura, in care am fost nevoita sa urmez un tratamet cu un cocktail Molotov de hormoni. Asa ca aceasta cura de detox devenise o necesitate, desi recunosc, de la distanta, Atasagon imi parea un centru de relaxare pentru vedete. 

 Ajugand acolo vedeta am fost eu, in fiecare zi, in sensul ca de la primul contact cu personalul centrului, intreaga atentie era concentrata pe tine, pe sanatatea ta, pe nevoile tale, pe terapiile pe care le urmai, tu erai acolo centrul universului. Radeam cu colegele de "suferinta"ca suntem tratate ca niste zeite in Olimp.  

M-am prezentat la centru cu o zi inainte de inceperea programului, in primul rand pentru ca eram curioasa ce se ascunde in spatele portilor pe care au pasit persoane publice precum Andreea Marin, Andreea Raicu, Dana Sota, Claudia Pavel, Victor Slav si lista poate continua si, in acelasi timp, cum arata pe dinauntru acest centru apreciat de celebrul Dr. Oz, cel care a atribuit echipei Atasagon Detox&Wellbeing Premiul de Excelență ”Complete Detox&Wellbeing Concept”.

Am deschis usa si am intrat in ...Olimp. Un miros imbatator, care iti imbratisa simturile de la intrare, o muzica relaxanta in surdina si o fata cu un zambet imens m-a intampinat. Am facut impreuna programul pe 4 zile, mi-a povestit ce ma asteapta, mi-a dat cheia de la dulap (No.1, evident :) si imediat dupa aceea am fost sa il salut pe prietenul meu, cantarul Tanita, pentru masuratorile initiale. Am pornit de la 58.9kg (stiam asta deja) si am ajuns in dimineata zilei in care am plecat spre Timisoara la 55.3k, dar pe langa kilograme mi-a fost evaluata si masa osoasa si cea musculara, nivelul hidric (cat de hidratata sunt), grasimea viscerala, gradul de pregatire fizica. Insa dincolo de acesti parametri, eu imi urmaream un scop mai intim, acela de a-mi elibera corpul de toxine si de a rezolva probleam alergiilor, aceasta insemnand si rezolvarea problemelor emotionale si legate de stres.

Prima zi a programului Master Detox a debutat cu sucurile de la ora 08.00 si ora de terapie prin dans. Desi multe dintre participante eu fost reticente la inceput, incetul cu incetul ne-am permis libertatea de a explora, de a testa si usor-usor am inceput sa ne cunoastem. Asa am descoperit ca Atasagon nu este dedicat doar zeitelor de pe copertile revistelor, dar si zeitei din tine. Ca femeile de langa mine erau si ele mame si sotii, femei in cautarea sinelui si a starii de bine, fiice si surori, prietene si  profesioniste, nepoate si matusi. 

 Fiecare terapie si fiecare procedura din Atasagon ne-a adus mai aproape de noi insene si mai aproape una de cealalata, desi poate, la inceput, ne-am "citit" una pe cealalta pline de prejudecati, am fost reticente sau ne-am tinut una pe cealalata la distanta, din cauza zecilor de masti pe care ni le confectionam de-a lungul timpului sau a valurilor din ce in ce mai groase sub care ne ascundem. Fiecare experienta te apropia, zi de zi, sau de la o procedura la alta, de alta femeie, fiecare discutie cu cineva din grup era o experieta in sine.

La cursul de Inlaturare a Cauzelor Emotionale care Duc la Ingrasare, ne-am permis sa ne dezgolim sufleteste una in fata celeilalte (desi exprimarea nu este politically correct, avand in vedere ca printre noi a fost si un barbat - un om curajos si determinat) si sa ne unim fortele pentru vindecarea sufletului si e emotiilor. Zi de zi o noua experienta, zi de zi am intrat mai adanc in noi, zi de zi am rezolvat inca un conflict intern, pana in ultima zi cand pe fata tuturor sa gasea o usurare imensa, dublata de un zambet laaaarg, pentru ca stiai ca esti pe drumul tau, stiai ca ceea ce vine avea sa fie extraordinar. 
 
https://atasagon.ro/program-de-inlaturare-a-cauzelor-emotionale-care-duc-la-ingrasare/

Intr-una din seri, prietena mea, Nicoleta, un minunat psiho-terapeut si un suflet luminat, cum imi place mie sa o numesc, mi-a facut harta astrala si descoperirile pe acest plan au fost uluitoare...mi-au facut pielea de gaina. Pentru ca se pare ca este in destinul meu sa fiu pe acest drum si ca planetele s-au aliniat in constelatia perfecta pentru a-mi permite sa ma vindec fizic, spiritual si mental in acest moment precis, de o perfectiune aproape matematica.
In perioada in care am stat in Atasagon au avut loc trei evenimente astronimice: eclipsa lunara, luna rosie si Marte a fost in punctul lui cel mai apropiat de pamant. Eu sunt Varsator, cu ascendent in Leu.  Ce potrivire mai buna pentru mine?!!!


Din punct de vedere astrologic, Soarele in semnul Leului se opune Lunii in semnul Varsatorului, Leul si Varsatorul fiind opusi din punct de vedere astrologic. Cu alte cuvinte, Luna Plina a intensificat emotiile si raspunsurile noastre nu doar la situatiile de viata, dar si in contenxul cursului de Cauze emotionale care duc la ingrasare, a permis accesul la inconstientul nostru (Luna) pentru a extrage informatiii esentiale care sa ne extinda nivelul de constiinta (Soarele) si sa ne deschida perspectiva asupra vietii proprii, asura emotiilor noastre latente (flotante, cum ne invata trainerul nostru), asupra lucrurilor pe care avem nevoie sa le schimbam in noi, asupra emotiilor cu care avem nevoie sa facem pace.

Pe de alta parte, Marte si-a inceput parcursul retraograd si astrologii spun ca va afecta toate zodiile. Retrogradarea unei planete ne indeamnă sa ne intoarcem in trecut si sa rezolvam ceea ce am evitat sau am lăsat nefinalizat atunci.Faptul ca se petrece in zodia Varsator, cere purificare la orice nivel, vindecarea ranilor din trecut si renuntarea la victimizare si dramatizare. Cere mai multă incredere in fortele proprii, maturizare emotionala si asumarea responsabilitatilor propriilor noastre fapte.


Este ceea ce am invatat sa facem la curs. Deci, ce moment mai propice si mai incarcat de semnificatii decat aceasta perioada?!!!!

Sunt norocoasa ca mi-am permis sa am o astfel de experienta, sunt bucuroasa ca mi-am ascultat Eul interior sau Dumnezeul interior. Sunt fericita ca planetele au complotat ca eu sa fiu pe drumul meu, pe cel pe care nu il cunosc, dar il urmez instinctual.

Povestea nu se incheie aici.....

Pana data viitoare,

Va pup pe colt de suflet!












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

EU SUNT CEEA CE SUNT

EU SUNT CEEA CE SUNT Dragi prieteni, mă bucur să vă regăsesc după o absență atât de îndelungată de pe Blog. Sincer, în toată această perioadă nu am mai simțit nevoia să îmi expun opiniile, gândurile în acest fel. Părea că toată lumea are ceva de spus, de postat, de arătat și de promovat, încât m-am dedicat total mie și programelor de meditații care mi-au deschis uși și ferestre către lumea mea interioară. Dar nici despre asta nu o să vă vorbesc astazi. Îmi doresc mai degrabă să mă concentrez pe călătoria devenirii și chiar este vorba despre drum, ci nu destre destinație, pentru că nu o cunosc. Nu am idee unde am nevoie să ajung sau cum voi face asta, ci doar că drumul îmi aduce bucurie în suflet. Mulți dintre voi mă vedeți ca pe un bucătar iscusit și mă asociați cu ideea de " tipa aia care gătește fain ". Alții, care ați lucrat cu mine ca și terapeut, poate mă vedeți ca omul care a fost lângă voi, care v-a ghidat sau v-a ajutat. Cei care au fost în programele mele de nutriție
LISTA DORINȚELOR Este 1 ianuarie 2020 și probabil că ați intrat în Anul Nou " cum se cuvine ": ați avut pe voi ceva roșu, pentru noroc, ați avut cu siguranță bani, pentru prosperitate, ați lăsat bărbații să treacă primii pragul casei, că așa se face etc...Dar, poate, și multe dintre voi v-ați pregătit cu conștinciozitate liste de dorințe pentru anul 2020, rezoluții noi, așa-i? Pentru că este nevoie să ne scriem dorințele, dacă vrem să se materializeze..., așa spun specialiștii .... Oare? Este suficient atât? Să bifăm pe listă aceste must have-uri și să pregătim lista după care să așteptăm să se materializeze gândul? Vă întreb și eu ceva ce m-a întrebat și pe mine, la un moment dat, Maestrul meu: și de unde știți care din cele 60000 de gânduri, care ne invadează zilnic mintea, se va materializa?  Alea de pe listă, evident! Ești sigură?!!! Nu frica ta că unele dorințe sunt prea mari pentru a se împlini, nu oare teama că dacă obții jobul visat, va trebui să te muț
Cat de importanta este capra vecinului?!!!!! Petrec zeci de ore pe saptamana stand de vorba cu femei din anturajul meu si cu persoane care ma contacteaza pe facebook in urma postarilor mele. Intalnesc aceeasi frustrare si neputinta, mai ales in grupurile de suport, acolo unde o persoana reuseste sa dea jos multe kilograme si, in plus, sa isi modeleze frumos corpul in urma exercitiilor fizice. Photo by: @i_darkmoon (Instagram) Magia patratelelor de pe abdomen continua sa seduca si sa produca efecte asupra noastra, cu fiecare imagine postata pe retelele de socializare sau cu fiecare revista care elogiaza modul in care a slabit o vedeta autohtona sau de la Hollywood. Ne luam repede notite cu privire la dieta minune urmata sau apelam la prietenul Google si ne aruncam frenetic in valtoarea pierderii de kilograme, fara sa tinem cont de constitutia persoanei care a urmat dieta respectiva, de varsta, de numarul de sarcini, context social etc, de zeci de alti factori determinanti in o